dijous, 6 de març del 2014

Descobrint el mar

Els alumnes d’educació infantil durant el 1r trimestre  han realitzat un projecte que ha tingut relació amb el mar (exceptuant P3 que ha realitzat un projecte sobre la tardor). P4 s’ ha dedicat a les estrelles de mar i P5, als pirates i als taurons. Aquest tema va ser escollit pel claustre.
Per aconseguir l’ objectiu de les seves mestres (que els nens tinguin més coneixements sobre el mar), han seguit un procediment que es divideix en els següents punts:
  • Primer demanen als nens què saben del tema, i encara que sigui una ximpleria, en prenen nota.
  • Després, les mestres demanen als seus alumnes que facin una recerca d’ informació, ajudats pels pares i mares, i que la portinn a classe, seguidament comenten allò que ha trobat cadascú. El següent punt és realitzar una excursió per veure de forma pràctica allò que treballen.
  • A partir de tota la  informació recollida i dels coneixements extrets a les excursions realitzades, entre tots fan un mural que després exposen als seus companys i el pengen a l’aula.
  •  Finalment tornen a preguntar als nens què saben sobre el tema, i ho tornen a anotar per comparar resultats… Aprenen tant! Per acabar fan un àlbum amb totes les activitats: dibuixos, recollida d’informació…


Les professores estan molt satisfetes amb la feina feta i amb la manera de treballar. És una forma lúdica i efectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió