dijous, 30 d’octubre del 2014

La creativitat del pensament

L'ALCA de ciències i robòtica

L’ALCA és un projecte fet per als alumnes amb altes capacitats cognitives i amb molta creativitat, de manera que ofereix als alumnes més excel·lents  una millora de les seves capacitats amb maneres diverses d’aprenentatge, i intenta aprofitar al màxim el seu rendiment escolar.

Cada cicle té un tema diferent:
- Educació infantil i cicle inicial 1r “Accedim al Coneixement per la Lectura”
- Cicle inicial 2n i cicle mitjà “Potenciem el raonament”
- Cicle superior “Viure la ciència”
- Educació secundària obligatòria “Robòtica educativa i Repte de ciències”.

En el projecte de ciències del cicle superior s’intenta viure la ciència des d’un punt de vista pràctic i creatiu per crear més interès cap a la ciència per part dels alumnes i treure el màxim de profit.  Per altra banda a l’ESO es fa un repte científic on es tracta un tema d’actualitat. En aquest apartat s’intentarà millorar el treball en equip, la creativitat i la capacitat de resoldre problemes. També s’intenta que els alumnes aportin les seves idees i propostes per viure el treball científic de forma directa i finalment millorar la solució dels problemes.

Un altre dels projectes que es duen a terme a l’ESO és el de robòtica educativa. Aquest projecte intentarà desenvolupar les capacitats científiques i tecnològiques dels alumnes, ja que en el procés per crear el robot intervenen aspectes de física, mecànica, matemàtiques, coneixements informàtics i lògica per tal que el funcionament del robot sigui l’adequat.

L’ALCA, un projecte d’immersió al coneixement.

Lluís Sala
Ian Baño

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió