dijous, 29 de gener del 2015

Ens ha tocat la loteria!!!

Vaja... Només ens tornen els diners dels reintegrament de la grossa: 2,40 euros. L’escola hi participava amb el número 11757 i el premi gran el va tenir el número 13437 amb 20.000€ per euro jugat.

Aquest curs, com és tradició des de fa molts anys, els alumnes de 4t d’ESO venien participacions de la loteria de Nadal, per recollir diners destinats a  pagar les despeses del sopar de final de curs. Els alumnes solen vendre els números a familiars, amics o professors, l’important és intentar recollir el màxim possible. Aquest any cada butlleta costava 3 euros, 60 cèntims dels quals es destinen a l’AMPA.


Una mica d'història... Els orígens de la loteria

Se sap que la loteria es va celebrar per primer cop a l’Imperi romà: quan la gent de classe alta es reunia en sopars, cada convidat rebia una butlleta amb un número; durant la vetllada s’anaven sortejant coses diverses i, a diferència del que passa en l’actualitat, tots tenien premi segur.

Loteries i Apostes de l'Estat, anteriorment anomenat Públic empresarial de loteries i apostes de l'Estat, i, previament, Organització Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat (ONLAE), s'encarrega de la gestió, explotació i comercialització de tot tipus de loteries i jocs d'ambit nacional o sempre que sobrepassin l'àmbit d'una comunitat autònoma. Tradicionalment, els premis dels seus jocs estaven exempts d'impostos en la declaració de l'IRPF, pero a principis de 2013 el govern espanyol va introduir un nou impost del 20% per als premis superiors a 2.500 €.

Rubén Morente i Lluís Domene

                                                                                                                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió