divendres, 13 de febrer del 2015

2015: L'Any de les Biblioteques

A finals de desembre, el Govern de la Generalitat va aprovar en Consell Executiu declarar 2015 l’Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. Segons ha afirmat la Generalitat en un comunicat, la cultura és un “element clau” per al desenvolupament del país.

La Mancomunitat, constituïda el 1914, va encarregar al Consell d'Investigació Pedagògica un projecte per crear biblioteques a tot Catalunya amb l'ànim d'estendre la cultura i la formació.

La Conselleria de Cultura organitzarà i finançarà l'Any de les Biblioteques, pel qual s'ha creat una comissió promotora encapçalada pel president del Govern, Artur Mas, que actuarà de pont entre diputacions, ajuntaments i entitats municipalistes. La comissió executiva presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, avaluarà i seleccionarà els projectes a desenvolupar durant la celebració. La comissió assessora, liderada pel cap del Servei de Biblioteques, proposarà els projectes i donarà el suport necessari. Carme Fenoll, Cap del Servei de Biblioteques, va dir que aquest any s’iniciarà el servei de préstec del llibre digital.


Llegir és una forma de desconnectar i, al mateix temps, un procés d’alliberament perquè s’adquireix comprensió lectora, vocabulari i la capacitat de reflexionar sobre les notícies, les lleis, els contractes i la vida quotidiana en general. Depenent del llibre que es llegeixi també s’aprèn història, política o cultura. És per això que té tanta importància mantenir aquest costum i estendre la formació: és una manera de créixer interiorment.
Nora Viaplana i Clara Sarrià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió