divendres, 13 de març del 2015

Els jocs de la fam: l'ocell de la revolta


Els jocs de la fam (The Hunger Games) és una saga de tres novel·les de ciència ficció escrita per l'autora estatunidenca Suzanne Collins. 

Els jocs de la fam és un esdeveniment televisiu: dos tributs (representants d'un districte), un femení i un masculí, són seleccionats a l'atzar per lluitar per la supervivència en un món virtual. Panem (situat a Amèrica del nord) és el país on es desenvolupa tota la trama. Aquest està dividit en dotze districtes i de cada un s'escullen dos participants. Estan obligats a matar-se sense regles ni compassió fins que només en quedi un. Aquest any li ha tocat sortir al camp de batalla a la germana petita de la protagonista, la jove de setze anys Katniss Everdeen. Aquesta s'oposa a la tria i decideix presentar-se com a voluntària, fet que demostra la seva valentia i l'actitud protectora envers la nena. L'altre escollit és Peeta Mellark. Per tenir més patrocinadors i, per tant, més possibilitats de guanyar, es crea un amor fals entre ells que a la llarga acabarà sent amor vertader. 
 

Amb l'anterior pel·lícula ens acabàvem preguntant què hi havia darrera d'aquella cúpula que Katniss Everdeen va trencar amb una de les seves fletxes. La diferència de la tercera entrega amb les seves predecessores és considerable. L'ocell de la revolta es pot classificar dins del gènere bèl·lic, però també està plena d'emocions. Encara que no hi ha gaire escenes d'acció, se segueix conservant el terreny de supervivència, portat a un escenari encara més perillós. Els protagonistes són de nou els titelles del poder del Capitoli en mans del president Snow i del contrapoder que exerceix la presidenta Coin.

Des del nostre punt de vista, és una de les millors estrenes i més esperades pel públic del 2014. Ens va deixar amb un bon gust de boca i amb ganes de més. Tant els efectes especials com els actors fan que les posades en escena siguin molt realistes i per això, vam tenir els sentiments a flor de pell durant tota la pel·lícula. 

El moment que ens va posar els pèls de punta és aquell en què la resistència es reivindica amb un gest inconfusible: l'aixecament de tres dits de la mà dreta. Aquesta acció, s'ha pres com a símbol a les manifestacions de Tailàndia per demostrar el desacord del poble contra la injustícia que comet el govern. 

El final obert que ens brinda la pel·lícula, deixa camí a una continuació que sortirà al cinema a finals d'aquest any. Si voleu viure una experiència única plena d'acció, no dubteu a assistir a l'estrena de la segona part de L'ocell de la revolta

Anna Torras i Laura Moyano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió