divendres, 27 de març del 2015

La controvèrsia del creacionisme

Actualment els alumnes de 4t d’ESO de l’itinerari científic estudiem l’evolució dels humans. Fent un treball sobre el tema, hem pogut observar la gran controvèrsia que existeix sobre l’origen de les espècies i la manera com vam començar la nostra existència.

Tots coneixem la teoria evolutiva dels científics Darwin i Lamarck, que afirma que provenim del  mico. Tot i creure bàsicament el mateix, ambdós científics tenien algunes diferències sobre l’evolució de les espècies i la supervivència.

El que ens ha cridat més l’atenció en fer aquest treball ha estat el creacionisme, una teoria no gaire coneguda a Espanya, que neix a l’edat mitjana, i presenta idees oposades a l’evolucionisme; es coneix també com a model intel·ligent. És una posició filosòfico-religiosa que planteja que totes les espècies van ser originades per un acte creador, sigui déu o un subjecte absolut i, per tant, considera que tots som provinents d’aquests models. Als Estats Units un 46% dels habitants és partidari de la teoria creacionista i, fins i tot, es va portar als tribunals la petició que s’estudiés a les escoles i que es popularitzés. 

Laura Gonzàlez 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió