dijous, 9 d’abril del 2015

4t d'ESO... Pròxima destinació: Berlín


Els alumnes de 4t d'ESO viatjaran a Berlín el proper mes de juny

Els alumnes de l'últim curs de l'ESO tanquen el seu pas per l'escola amb un viatge: París, Sevilla, Madrid, Roma... Aquest curs viatjaran a Berlín. A banda d’aquesta extraordinària ciutat visitaran diferents zones.


SACHSENHAUSEN
El camp de concentració de Sachsenhausen, establert l'any 1936 i tancat el 1950, estava ubicat al límit septentrional de la ciutat d'Oranienburg.

 


MUSEU PARGEMON
El museu Pargemon és un dels més visitats de la ciutat. Té la peculiaritat que primer s'hi van portar les obres d'art i després, al seu voltant, es va construir l'edifici. 






UNTER DEN LIDEN
Ja que anem al museu, aprofitarem per passar pel famós carrer Unter den Liden, que està 12 minuts a peu. És el bulevard més tradicional i conegut de la ciutat. Des dels seus principis fins a la Segona Guerra Mundial va ser el centre neuràlgic de la vida cultural berlinesa i el punt de trobada de molts ciutadans.


MEMORIAL DE L'HOLOCAUST
També ens perdrem dins el laberint de cubs de ciment que formen el memorial de l’Holocaust, és a dir, el genocidi dut a terme pel règim nacionalsocialista del Tercer Reich i que fou la culminació d'un llarg procés que es desenvolupà paral·lelament a la implantació del règim nazi, entre els anys 1933 i 1945, que tenia com a objectiu la creació d'una comunitat nacional de raça pura. 


CHECK POINT CHARLIE I EAST SIDE GALLERY(MUR DE BERLÍN)

No podem oblidar-nos del Check Point Charlie, un passatge fronterer del Mur de Berlín (1945-1990). Actualment es troba al districte Kreuzberg i obria el pas a la zona de control nord-americà amb la zona soviètica, on actualment s'uneixen els barris de Mitte i Kreuzberg. El mur de Berlín es va construir per dividir el Berlín Est i el Berlín Oest, era part de la frontera interalemanya. En anys previs Alemanya, fou dividida en quatre zones, controlades i administrades per l'URSS, els EUA, el Regne Unit i França. De la mateixa manera, Berlín, en qualitat d'antiga capital del Tercer Reich, va ser dividida també en quatre sectors.


El 1949 es van fundar  dues repúbliques alemanyes; cada vegada es vigilava més la zona fronterera i la divisió es feia més patent. Totes dues administracions van enviar a la frontera policies, soldats i duaners; posteriorment, l'any 1961, la RDA va iniciar la construcció d'una tanca que separaria ambdues zones. 



Berlín tenia l’estatus de zona desmilitaritzada i era independent de tots dos estats alemanys. Berlín Oest s'anà acostant a la categoria d'estat federat de l'RFA, mentre Berlín Est esdevenia capital de la República Democràtica Alemanya. La caiguda del mur el 1985 va suposar la fi d’un període d’aïllament de l’Alemanya oriental. 

Del mur se'n conserva una part, com a memòria històrica. En recorrerem un quilòmetre i mig a peu, i en contemplarem les parets pintades per artistes contemporanis. També veurem un tram pintat per un artista català, Ignasi Blanch.

MUSEU JUEU

Per altra banda, passarem pel museu jueu. Aquest ens mostra, a través d'obres artístiques i objectes de la vida quotidiana, la història dels jueus que viuen i van viure a Alemanya durant els últims dos mil anys. És un museu molt original perquè una part està dissenyat de manera que et sentis transportat a l'època dels nazis. Per exemple hi ha una sala que és un laberint, que representa el sentiment de pèrdua que van sentir els jueus quan s’exiliaven, i no tenien on anar.


NEUES MUSEUM I ALEXANDER PLATZ
Passejarem fins a l'illa dels museus per fer la visita al Neues Museum, que compta amb una gran col·lecció d’art egipci. Més tard travessarem el riu i passarem per l’ajuntament vermell i el barri de Sant Nicolau. Després visitarem l’Alexander Platz, una altíssima torre de televisió coneguda com un dels símbols de la ciutat, i tot seguit veurem la font de Neptú i l’espai Marx-Engels Forum. Finalment, a la Kurfurstendamm, una de les artèries de Berlín, trobarem les runes de l’església Memorial del Kaiser Guillem.

El Neues Museum està situat al nord del Museu Antic, i va ser construït entre 1843 i 1855. Va ser destruït durant la Segona Guerra Mundial, però ha estat reconstruït i a l’octubre de 2009 se'n van tornar a obrir les portes.

Alexander Platz és una gran plaça ubicada a l’àrea cèntrica de Berlín, a prop de molts altres edificis històrics. Va ser redissenyada diverses vegades al llarg de la història, i l'última reforma es va dur a terme als anys 60. A partir de llavors, es va convertir en un dels espais públics més importants de Berlín, sent coneguda com un dels símbols de la ciutat.



LA POBLACIÓ IMPERIAL DE POTSDAM I EL PALAU DE SANSSOUCI
Per últim, anirem a la població imperial de Potsdam, on visitarem l’interior del palau de Cecilienhof. També passejarem pel palau de Sanssouci, conegut pels seus magnífics jardins.

Potsdam és una ciutat alemanya, capital de l’estat federal de Branderburg. És mundialment coneguda pel Palau de Sanssouci. Té un important observatori astronòmic dedicat a l’estudi de l’activitat solar i astrofísica. Va ser fundada aproximadament al segle VII.



I, per acabar, el Palau de Sanssouci: és format per un conjunt d’edificis i jardins, i és l’antic palau d’estiu oficial de Frederic II “El Gran”, rei de Prússia. Va ser construït entre 1745 i 1747.

Estem tots molt entusiasmats amb aquest viatge i no podem esperar el dia que trepitgem Berlín!

nia Pons i Clàudia Alié.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió