divendres, 10 d’abril del 2015

I tu, com veus el que t'envolta?


Tots sabem que aquests últims dies un vestit ratllat ha causat polèmica a les xarxes socials: hi havia gent que el veia blanc i daurat i gent que el veia blau fosc i negre. Hem volgut aprofitar aquesta ocasió perquè els nostres companys de 2n d'ESO, que han treballat a fons la qüestió de l'òptica al Projecte Compartim, ens expliquin com l'ull capta les imatges i els colors.

En primer lloc ens hem endinsat en l'humor vitri d'un ull, on hem pogut veure les parts que formen l'òrgan que ens permet veure. Tot seguit ens han ofert l'oportunitat d'entendre com veuen les coses alguns animals en comparació dels éssers humans; ens hem sorprès molt en comprovar que alguns veuen en blanc i negre o altres només perceben ombres. Posteriorment hem fet el test del daltonisme i ens han ensenyat els diferents tipus de daltònics que existeixen, i com un daltònic veuria el passadís de la planta baixa de Secundària o colors quotidians com els d'un semàfor.

Hem insistit en els colors, i ens han ensenyat un ventilador que conté una paleta amb molts colors, i que, quan l'engegues, tots es converteixen en un de sol, el blanc, perquè el nostre cervell no té la capacitat de captar tanta informació a certa velocitat. També han destacat la importància del prisma de Newton, amb què la llum es descompon en els colors de l'arc de Sant Martí.

Després de tot, hem pogut veure que, com bé diuen ells, no tot és com es veu


Giulia Cosmulescu i Mariona Campaña


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió