dijous, 9 d’abril del 2015

Francesc Mauri a l'Escola Jardí

El dia 28 de febrer l’AMPA del Col·legi Jardí va organitzar una xerrada a la sala d’actes molt especial. El protagonista era en Francesc Mauri, un dels conductors de la secció del Temps de TV3. La presentació anava dirigida a tots els públics i bàsicament va tractar aquests aspectes: els canvis del clima i les raons que l’expliquen,  què podem fer per no contaminar tant...
      
A l’inici de la conferència, Mauri va mostrar diferents taules en les quals s’expressaven els canvis de temperatura al nostre planeta des que se’n tenen dades. Explicava que el clima de la Terra es pot dividir en fases: èpoques gèlides i èpoques caloroses, i que actualment estem sortint d’una època gèlida; és a dir, és normal que hi hagi escalfament global, ja que ara estem en camí d’una època calorosa.

L’apartat següent va tractar sobre la pluviositat, i aquí en Mauri ens va fer observar que, encara que es pensi que hi ha hagut anys en què ha plogut menys, és mentida, perquè a finals d’any les mitjanes són similars. Finalment va parlar sobre les possibles solucions a la contaminació, la qual està accelerant el procés per arribar a l’època calorosa. Les solucions són diverses: la implantació d’energies renovables, un millor reciclatge i i l’ús de vehicles elèctrics. Al final de l’exposició, va resoldre les preguntes plantejades pel públic.

Si t’agrada el tema, o simplement ets curiós, et recomanem que miris el vídeo proposat en la part inferior o que visitis el blog de ciència dels nostres companys de 4t d'ESO (l'enllaç del qual es troba al web de l'escola), on hi ha informació més detallada, ja que l’exposició va ser força interesant.
                                                                                             
Arnau Martinez i Albert Arilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió