divendres, 24 d’abril del 2015

La MATEFEST, un curs més


El dimecres 25 de març de 2015 els alumnes de 4t d'ESO vam assistir a la Facultat de Matemàtiques, juntament amb altres vint instituts per participar en una nova edició de la Matefest. L'objectiu d'aquesta "festa" és apropar les matemàtiques i la informàtica a tot tipus de públic i en particular als alumnes de Secundària. 


Al llarg de tot el matí, catorze parades van ocupar el pati de Ciències de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, la Central. En cadascun d'aquests estands, hi havia estudiants que explicaven en què havia consistit el seu projecte. Per exemple, uns alumnes van preparar una activitat en la qual havies de fer figures geomètriques de papiroflèxia; en canvi, uns altres van dissenyar una màquina l'objectiu de la qual era recórrer un circuit amb obstacles, i el que havia de fer era evitar-los.
Les escoles també van assistir a diferents conferències programades, que tractaven des de la relació entre la música i les matemàtiques, fins a l'evolució dels sistemes de telecomunicacions. 
En conclusió, la Matefest és, sobretot, un esdeveniment lúdic i festiu en el qual hi ha des d'estands, perquè els alumnes puguin aprendre més dinàmicament les matemàtiques, fins a xerrades per saber més sobre l'evolució de la tecnologia i sobre el paper que fa la informàtica.



Míriam Moret i Georgina Leiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió