divendres, 22 de maig del 2015

25 reptes en 5 dies

La setmana del 20 al 24 d’abril, els alumnes de l’ALCA literari van organitzar un concurs per als estudiants de l’ESO coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, el Dia Internacional del Llibre i l’aniversari de la mort de Shakespeare i Cervantes.
Les proves consistien en reptes gramaticals en què es tractaven diversos blocs lingüístics: endevinalles, correcció de barbarismes i frases fetes, emplenament de buits en un text amb les paraules adequades i redacció d’un microconte d’un màxim de vint paraules a partir d’una frase. De les cinc preguntes que es feien cada dia, quatre eren tancades i una, el microconte, era oberta. Per això, els premis es lliuraven per separat. Cada resposta correcta valia cinc punts; una resposta coherent, tres punts i una incorrecta, cap. El microconte es valorava de diferent manera segons l’opinió del professor i els alumnes de l’ALCA.
Els guanyadors van obtenir un xec regal per valor de 25 euros a la Gralla. Tot  i que ningú que no formés part d’aquest projecte ho sabia, va ser una setmana de tensió i rivalitat. El primer lloc estava molt disputat però, finalment, els guanyadors van ser la Giulia Cosmulescu, alumna de 4t d’ESO, amb una acumulació de 92 punts en els reptes lingüístics i en Pau Nevado, alumne de 2n d’ESO, guanyador absolut de microcontes.

Els límits del meu idioma signifiquen els límits del meu món.
Ludwig Wittgenstein
Nora Viaplana i Clara Sarrià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió