dimecres, 27 de maig del 2015

El col·legi Jardí és un espai cardioprotegit

Actualment en la nostra societat s'ha incrementat el nombre de persones que moren per cardiopaties coronàries. Una malaltia coronària és el resultat final de l'acumulació de plaques d'ateroma en les parets de les artèries que abasteixen el múscul del cor o del miocardi. La malaltia coronària és el tipus més freqüent de les malalties del cor, i és la principal causa de morts d'homes i dones. Amb canvis en l'estil de vida, medicines i procediments mèdics es pot prevenir o tractar la malaltia coronària i es pot reduir el risc que es presentin problemes de salut que hi tinguin relació. Perquè aquestes persones afectades puguin sobreviure, s'ha de realitzar un diagnòstic ràpid i un tractament immediat.


Els DEA són dispositius mèdics que permeten identificar-les i, per les seves característiques, poden ser utilitzats per personal no mèdic degudament format per al seu ús, fins a l'arribada de serveis mèdics especialitzats. Per aquesta raó a la nostra escola s'han adquirit tres d'aquests aparells.


Alguns membres del professorat i personal del centre s'han familiaritzat amb el seu ús, a través d'un curset de la Creu Roja. Gràcies a això, la nostra escola serà un col·legi més segur i amb menys riscos per morts cardiovasculars.

Marc Mora i Marc Bellalta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió