dijous, 4 de juny del 2015

Rellotges Intel·ligents

Ha sortit al mercat una nova generació de rellotges. La mesura del temps competeix al mercat tecnològic amb eines cada dia més sofisticades. 


Els rellotges de canell van començar essent de busques i funcionaven amb engranatges; molt de temps després, van evolucionar i, gràcies als avenços electrònics, es van començar a fabricar rellotges digitals, que indicaven les hores mitjançant una pantalla. Actualment s’ha fet un altre salt, i els rellotges han esdevingut intel·ligents, capaços de connectar-se al telèfon de l’usuari i oferir opcions com les dels telèfons smartphone.

Un rellotge intel·ligent és un rellotge del futur, que ofereix funcions àmpliament millorades respecte les d’un rellotge convencional. Els primers models de rellotges intel·ligents eren capaços de poder realitzar funcions bàsiques com càlculs, executar mini jocs o traduccions; però els actuals rellotges intel·ligents ja son capaços d’exercir funcions millorades com les d’un telèfon intel·ligent o fins i tot un ordinador portàtil. Molts rellotges intel·ligents poden executar aplicacions mòbils, i uns pocs ja tenen les capacitats tècniques d’un telèfon mòbil. 

A continuació podreu observar una taula comparativa amb dos models de rellotges intel·ligents, de marques diferents, Samsung i Motorola.

Samsung Gear S

Motorola Moto 360
Corretja Intercanviable No
Dimensions
58,1 x 39,9 x 12,5 mm
46 mm de diàmetre x 11.5 mm de gruix
Càmera No No
Resolució
360x460
320x290
Polzades 2” 1.56”
Pantalla tàctil SI
Capacitat d’emmagatzematge
4GB 4GB
Capacitat de memòria RAM 512MB 512MB
Preu 349€ 299€


Fa poc va sortir al mercat un rellotge intel·ligent de la marca Apple, l’Apple Watch, que ve en tres models diferents, dues mides i sis acabats, amb un rang de corretges intercanviables i preus que van des de US $ 350 fins als US $ 17.000 .


Comunicació, fitness, informació, hora: aquestes són les funcions en què Apple posa prioritat amb l'Apple Watch. El rellotge és molt ambiciós, amb moltes característiques i aplicacions. De fet, ara mateix és el portàtil més ambiciós que existeix. Pots obtenir missatges dels teus amics, enviar missatges de text, dictar missatges, fer trucades amb altaveu, enviar emojis animat, donar copets d'amor a llarga distància o compartir els batecs del teu cor. Pots comptar els teus passos, monitoritzar les teves sortides a córrer, controlar la teva ritme cardíac, fer exercici en un gimnàs amb ell i escoltar música a través d'ell (usant auriculars sense fils Bluetooth). Pots reproduir cançons com en un iPod, obtenir notificacions i executar aplicacions com en un mini iPhone, i fins i tot realitzar pagaments amb Apple Pay.

També hi ha altres tipus de rellotges intel·ligents, però encara més “futuristes”, com el Cicret bracelet. Consisteix en una extensió del teu telèfon semblant a un rellotge intel·ligent, però aquest el que fa és projectar la pantalla del telèfon sobre la pell del braç. Com podreu veure al vídeo, agitant el braç se n'activa i es desactiva la projecció. Aquest dispositiu té les mateixes funcions que l'smartphone (permet jugar, entrar a Google, respondre trucades, parlar via Whats App...).

Si en voleu saber més, us recomanem que veieu el següent vídeo:

Rubén Morente i Lluis Domene

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió