dijous, 19 de desembre del 2019

Addictes al mòbil

Augmenta la necessitat de consultar el mòbil cada cinc minuts


Molts de nosaltres pensem que no estem aferrats al mòbil i estem convençuts que és una eina que ens facilita la vida, no li donem gaire importància; però, en realitat, sense adonar-nos-en utilitzem més el mòbil que no creiem. I aquesta addicció pot arribar a tenir greus conseqüències que fins i tot poden acabar amb la nostra vida. Mirar el mòbil mentre estem conduint o quan travessem el pas de vianants és perillós i, per tant, hem d’anar en compte.

Aproximadament el 28,5% de la població de l’Estat espanyol admet que és addicte al mòbil, i aquest any el percentatge ha augmentat en mig milió de persones més respecte al 2018.

Molta gent explica que el primer i l’últim que fan al dia es mirar el mòbil. Aquesta dependència o addicció és més freqüent entre els joves de 16 a 24 anys; però també es dona en altres franges d’edat.

Són pocs els qui es preocupen pel fet que la seva dependència els pugui provocar problemes com vista cansada, dolor i rigidesa a les mans i dits, nomofòbia (por irracional a romandre un interval de temps sense el telèfon mòbil), estrès i altres conseqüències de tipus social, vist que afecta negativament a a les emocions i a la comunicació entre les persones. 

Per acabar amb aquesta addicció cal aprendre a controlar-se i la millor manera per realitzar-ho és silenciar el mòbil en aquells moments en què realment no és necessari, i no utilitzar-lo mentre estem menjant o parlant amb algú. Així podrem fer-ne un ús més saludable.

 Valeria Ramos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió