dimecres, 8 de gener del 2020

Totes som boniques

L’anorèxia és un trastorn alimentari que es caracteritza pel poc pes corporal i la por que aquest augmenti. Per a les persones que el pateixen és molt important controlar el seu pes i per aconseguir-ho fan tot tipus de sacrificis, com, per exemple, reduir al màxim la quantitat de menjar. L'anorèxia, com moltes altres malalties, pot prendre el control de la teva vida i fer-se molt difícil de portar, però sempre hi ha tractaments que poden ajudar-te a tornar ser tu.

Els símptomes psicològics solen ser problemes emocionals, percepcions errònies del propi cos i pors d'augmentar de pes. Sovint consumeixen només uns pocs aliments que consideren «segurs», generalment, amb baix contingut de greixos i calories; no volen menjar en públic, neguen que tinguin gana o posen excuses per no menjar.

Els símptomes físics són l’insomni, l'absència de menstruació, deshidratació i marejos o desmais. Qui pateix anorèxia sol amagar la seva primesa, els seus hàbits o problemes físics. 

L'anorèxia és més freqüent en nenes i en dones. No obstant això, cada vegada més, els nens i els homes presenten trastorns de l'alimentació, que, possiblement, estan relacionats amb l'augment de les pressions socials. 

L'anorèxia, doncs, és una malaltia que pot arribar a ser molt greu, per això, no pots deixar que ningú faci comentaris sobre el teu cos i, encara més, no pots deixar que t'afectin negativament. 

Gisela Márquez 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió