divendres, 24 de gener del 2020

Els focs d'Austràlia, un problema mundial

Els coales, un dels animals més representatius de la fauna australiana, estan en greu perill


Terribles notícies ambientals ens arriben des d'Austràlia, on ja han mort prop de 1.000 coales i ha quedat destruït el 80% del seu hàbitat; cal tenir en compte que abans dels incendis es calculava que només n’hi havia prop de 80.000 exemplars. 

El fet que aquests greus incendis hagin perjudicat tant els coales i el seu habitat és conseqüència directa que el foc ha cremat, principalment, els arbres d'eucaliptus dels boscos, la seva font d’aliment. 

Per alimentar només un coala es necessita poc més d’un quilo de fulles d'eucaliptus al dia, i ara no hi ha arbres per a tots. La presidenta de la Fundació Australiana del coala, Deborah Tabart, ha estat l'encarregada de fer públiques aquestes xifres, que han fet que alguns experts considerin l'espècie al límit de la desaparició. 

D'altra banda, els incendis han provocat que el fum cobreixi el cel i tapi el sol de totes les poblacions costaneres, com Sydney. Desenes de milers de persones s'han refugiat a casa seva. Sydney es troba coberta de fum i amb unes temperatures que arriben als 37 ºC de mitjana.

En aquesta ciutat de 5 milions d'habitants, les autoritats sanitàries han instat les persones amb problemes respiratoris a tancar-se a casa perquè la ciutat està coberta per una foscor perillosa provocada pel fum. Unes 600 escoles i col·legis han tancat a tot l'Estat. Les flames s'han arribat a estendre per un total de 34.000 quilòmetres quadrats. 

Ara, caldrà veure la relació entre els incendis i el canvi climàtic, i analitzar com afectaran el medi ambient a escala mundial.

Mireia Prunera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió