divendres, 24 de gener del 2020

Waste Shark, un dron aquàtic que recull escombraries del mar

Un robot inspirat en el tauró balena és capaç d’empassar-se 60kg de brossa en un únic viatge



Des del març de 2019,  un robot marí autònom, anomenat Waste Shark (tauró d’escombraries), recull la brossa que sura a les costes del Regne Unit, com a intent d’acabar amb els residus als mars. De fet ja recollia brossa feia temps a les costes, rius i ports d’Holanda, Dubai i Sudàfrica.






Es tracta d’un dispositiu relativament pràctic ja que és bastant petit i portàtil, a primer cop d’ull no pot semblar gran cosa, però és capaç d’emportar-se 60 kg de residus en un sol viatge; a més a més de netejar, també escaneja i acumula dades de la qualitat de l’aigua. I amb l’ajuda dels sensors que té incorporats, pot analitzar també la profunditat, salinitat, composició, Ph i la temperatura aquàtiques.

Aquesta tecnologia va ser creada per la companyia holandesa RanMarine Technology i va rebre fons d’Horizon 2020, un dels programes d’investigació més grans de la Unió Europea. Funciona amb una bateria de vuit hores d’autonomia, està dirigit per control remot i tot els seus moviments són vigilats amb GPS, i per tant no emet contaminació, ni és cap amenaça per a la fauna marina.

Els seus desenvolupadors asseguren que un sol d’aquests drons actiu durant cinc dies a la setmana té la capacitat d'eliminar 15,6 tones de deixalles surant a l’aigua cada any.

Ara només ens caldrien dues últimes qüestions per arreglar: una, que els habitants del nostre Planeta  contaminéssim menys i, segon, que tots els estats invertissin en aquests tipus de tecnologies per lluitar contra el canvi climàtic.
                                              
                                                                                  Guillem Rodríguez i Àlex Álvarez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió