divendres, 4 de desembre del 2015

Mai no és massa d’hora per a una excursió!

1r, 3r i 4t d’ESO a la platja


Els passats dies 7 i 8 d’octubre, es va fer la primera sortida de 1r, 3r i 4t d’ESO, una agradable sorpresa per amenitzar la tornada a les rutines. El propòsit de les tres sortides va ser, principalment, la millora de la convivència entre els alumnes i, quin millor lloc que la platja per complir aquest objectiu?


Els companys de 1r d'ESO van anar a Llavaneres, al Port Balís. Allà, després d’esmorzar i  de canviar-se de roba,  van rebre una explicació del monitor sobre les tècniques essencials per portar un kàiak, i a continuació van dividir la classe en dos grups per tal de fer les activitats i, les mestres, d’altra banda, van ser convidades a pujar en un zòdiac. Les activitats van ser tot un èxit, i els alumnes van poder fer altres jocs a l’aigua per millorar l’equilibri. Després d’una bona sessió aquàtica, van tornar al port, es van canviar de nou i van dirigir-se a una platja propera, on el futbol va ser el rei de les activitats. Van dinar tots plegats i, van gaudir  d’una estona més de lleure abans de tornar a l’escola. Va ser una jornada completa en la qual tothom s’ho va passar d’allò més bé!

Pel que fa als alumnes de 3r d’ESO, es van dirigir a la ciutat de Sitges. Un cop allà, van visitar el Museu del Cau Ferrat, antiga casa i estudi del pintor i escriptor Santiago Rusiñol, on van escoltar l’explicació d’un guia del museu. A continuació van fer una petita ruta modernista per la ciutat, en la qual s’incloïa l’ observació cases originals d’aquest moviment. Posteriorment, durant la resta del dia, van disposar de temps lliure a la platja. Segons els alumnes, va ser una sortida tranquil·la, agradable i divertida.

Per acabar, nosaltres, el grup de 4t d’ESO, vam fer una caminada pel Camí de Ronda de Calella de Palafrugell. El trajecte va passar de pressa entre rialles, i ens vam aturar en arribar a la platja del Llafranc. Allà ens vam dividir en grups amb els quals vam realitzar una sèrie d’activitats proposades per les tutores, com ara representar anuncis o fer formes amb els nostres cossos damunt la sorra. A continuació vam tenir una estona lliure, en la qual cadascú va poder reunir-se amb els seus companys i gaudir de les vistes al mar, el port o els carrers del poble. Després de reunir-nos per dinar, vam tenir una estona d’oci fins a l’hora de la tornada. En general, l'excursió va  anar tal com s’esperava, i tothom va passar una estona ben agradable en bona companyia.


Valentina Chicca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió