divendres, 4 de desembre del 2015

Donant un nou aroma a l'escola

Aquest any, hi ha hagut una gran novetat per part dels alumnes de Pinacle: l’hort aromàtic, una activitat que dirigeix el professor Josep Lloret.


La decisió d’innovar l'hort de Secundària la va prendre direcció, amb l’aprovació, és clar, d'en Josep Lloret, que és el professor que dirigeix aquesta activitat de la matèria de ciències dels alumnes del projecte Pinacle. 

L'elecció de les noves espècies a cultivar, però, no va ser gens fàcil ja que s’hi han de tenir en compte diferents aspectes, i els possibles inconvenients, com  per exemple que s’ha d’anar observant l’evolució del creixement de la plantació, fet que alenteix el procés. És clar que també se’n van valorar els avantatges, com ara que aquesta classe d’hort permet un treball de ciències de tipus pràctic durant tot l’any, sense haver d’aturar-se perquè es desenvolupin les plantes. Per altra banda, també es va prestar atenció a l'àmbit en què estem, l'escola i, per tant, no es podia  cultivar qualsevol espècie.

Les tasques realitzades en ambdós cursos de l'ESO, 3r i 4t, són diferents. A 4t d'ESO es realitzen projectes sobre les plantes: els diferents tipus, les característiques, els entorns on es desenvolupen, etc. A 3r d'ESO, els alumnes de Pinacle fan una treball més teòric, estudien els principis de l'agricultura, en fan un tast d'història, etc.

Ara mateix ja han cultivat dos classes de plantes: la farigola i la sàlvia. Esperem que aquestes herbes aromàtiques creixin aviat i ens hi puguem fer uns bons cargols a la llauna.

                                                                                Núria Carrasco i Clàudia Gómez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió