dimarts, 23 de febrer del 2016

El nostre futur és a l'aire

Els drons són el futur


Possiblement us soni el concepte de dron, o, el que és el mateix, avions no tripulats. Aquest tipus d’aeronaus en un principi van estar dissenyades per a un ús militar, però la seva utilització es va anar estenent fins arribar a les nostres mans, i ara ens permet, fins i tot, passar una bona estona pilotant-los.

Però els drons són alguna cosa més que una joguina. Els drons són el futur, i ens permetran millorar la nostra qualitat de vida. 


Tots sabem que hi ha zones necessitades arreu del món que no tenen aigua ni menjar; ara, gràcies a aquestes noves tecnologies, podrem ajudar-los a seguir endavant sense sortir de casa. A més, als països on no hi arribi el senyal Wi-Fi, amb els drons podran fer-l’hi arribar, ja que estan constantment sobrevolant la zona amb l’ajuda de l’energia solar.


Encara més: els drons no només ens serviran per ajudar a gent llunyana, també ens permetran millorar els nostres serveis de transport. Què volem dir amb això? Doncs que ara, empreses com Amazon estan començant a fer els seus transports mitjançant els drons. Això facilitarà un desplaçament més ràpid i, per tant, una gran millora en el temps d'arribada de paquets i cartes.

Un ex-alumne del nostre centre i que ara estudia 2n de Batxillerat, l’Oriol Navarro, va descobrir una nova forma d’utilització dels drons. Aquesta consistia que, quan algú es perdés per la muntanya, en comptes d’enviar patrulles de persones a buscar-lo, enviarien un nombre determinat de drons, depenent de la superfície de la muntanya, que tinguessin una visió d’infrarojos per cobrir més zona i trobar al desaparegut més ràpidament.

En resum, podem afirmar que els drons ens permetran millorar la qualitat de vida de la nostra civilització. Però també sabem que aquests s’utilitzen amb fins bèl·lics i, per tant, és cert que mor molta gent com a conseqüència del seu ús. Cal recordar, tanmateix, que sense els drons de combat no tindríem actualment aquesta tecnologia a les nostres mans.

                                                                                Marc Gera i Alexander Jañez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió