divendres, 19 de febrer del 2016

Projecte lingüístic de cooperació internacional

L'inici d'aquest curs ha estat molt interessant des del punt de vista lingüístic per als grups de 3r d'ESO, ja que s'han vinculat a un projecte internacional amb Polònia, concretament amb l'escola Gimnazjum im. Jana Pawla.


Tenint en compte que  les llengües vehiculars d'ambdós països són completament diferents, l'idioma assignat per a la comunicació entre les dues escoles ha estat l'anglès; per tant, el projecte es desenvolupa des de la matèria de llengua anglesa.

Les professores d'ambdós centres escolars han organitzat aquesta activitat per poder potenciar la redacció en anglès. Es tracta, doncs, d'un projecte paral·lel a l'e-Twinning que fem els alumnes de 4t d'ESO, i del qual us vam parlar ja en un article anterior.

L'activitat consisteix en l'intercanvi de diverses cartes, en les quals parlen d'aspectes com la cultura, les tradicions i els interessos personals de cada alumne/a; també se celebrarà una sessió d'skype durant la qual tota la classe parlarà amb els companys i companyes de l'altra escola. Per últim, han pensat d'afegir una activitat en què es crearà un Google drive en el qual les dues escoles podran participar adjuntant-hi vídeos de presentació sobre el seu centre.

Aquest projecte ha estat una idea molt innovadora i engrescadora, que ha fet que tots els alumnes hi posin atenció i siguin més participatius en totes les activitats proposades.
Laia Alcaida i Carlota Márquez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió