dijous, 18 de febrer del 2016

Última parada... Amsterdam

Com cada any els alumnes de 4t, abans de continuar pels diversos camins triats per cadascú, acabem la nostra etapa junts a l'escola amb un viatge. Aquest cop hem decidit visitar Holanda, un país molt conegut pels seus formatges, tulipes i molins.


Comencem la nostra ruta turística!


El PRIMER DIA, agafarem un vol des de Barcelona fins a Amsterdam, i, un cop allà, amb autocar ens dirigirem cap a l'alberg. Un com instal·lats, visitarem el Rijksmuseum i, a la tarda, farem un passeig en barca pels canals de la ciutat.

Rijksmuseum
Rijksmuseum: És un museu dedicat a l'art principalment holandès, tot i que també hi ha objectes d'altres països, la història dels Països Baixos i l'artesania, com cases de nines, ceràmica de Delft, mobiliari, argenteria i bronzes.

Un passeig en barca: Els canals són un element típic del paisatge d'Amsterdam, per tant, no pot faltar un passeig en barca per les seves aigües. És una experiència didàctica i única, en la que podrem observar els bonics edificis que s'alcen pels voltants des d'una perspectiva diferent. 

Barca pels canals d'Amsterdam

El SEGON DIA al matí visitarem el Mercat de les flors, la plaça Dam amb el Palau Reial,  i l'Església Nova. A la tarda està previst que anem a conèixer la casa d'Anna Frank.

Mercat de les flors
El mercat de les flors: Una altra de les icones més importants de la ciutat és el Mercat de les flors, que té els seus orígens a l'any 1862. És un mercat diferent, ja que les seves parades es troben flotant sobre barques i plataformes al canal Singel. Hi ha tot tipus de flors: des de tulipes de tots colors fins a llavors de plantes variades. 

La plaça Dam: És la plaça més important d'Amsterdam. Marcava el punt on es trobava la primera presa del riu Àmstel en el segle XIII. La ciutat va ser creada al voltant d'aquesta plaça, i s'hi troben monuments i edificis històrics, entre els quals podem destacar el Monument Nacional i el Palau Reial.

  • El Monument Nacional: Es troba al centre de la plaça i ret homenatge a tots els soldats holandesos caiguts durant la Segona Guerra Mundial.
  • El Palau Reial: Va ser construït entre els anys 1648-1655. És un palau neoclàssic, que va ser utilitzat com ajuntament en els seus inicis. Actualment és la seu de diversos actes oficials.
  • L'església Nova: Es troba al costat del Palau Reial. És del segle XV i s'hi troben enterrats alguns herois navals holandesos com l'almirall Michiel de Ruyter, el poeta i dramaturg Joost van den Vondel i els comodors Jan van Galen i Jan van Speyk
Plaça Dam

La Casa d'Anna Frank: És un dels llocs que no pots deixar de visitar si vas a Amsterdam i un dels edificis més significatius de la història de la persecussió de què van ser objecte els jueus durant l'holocaust; va ser on van viure amagats l'Anna Frank i la seva família durant aquell període. L'Anna Frank va ser una dels milions de jueus que van ser perseguits pels nazis; en el seu diari, ella ens explica, amb un llenguatge clar i senzill, els seus pensaments i els fets que van tenir lloc entre  el juliol de 1942 i l'agost de 1944.

Casa d'Anna Frank
El TERCER DIA, visitarem Zaanse Schaans, un museu de molins a l'aire lliure, on podrem veure molins i cases típiques d'Holanda. També anirem fins a Volendam i Marken, dues poblacions típiques holandeses, abans de tornar a l'alberg.

Zaanse Schaans
Zaanse Schaans: És un barri situat a la ciutat de Zaandam, al nord d'Holanda. És com un museu a l'aire lliure que té una gran col·lecció de molins que majoritàriament tenen més de 200 anys i que encara estan en funcionament. A més també hi ha un gran nombre de cases i de museus. Aquest barri rep anualment uns 900.000 visitants.

Volendam
Volendam: És un poble de pescadors situat a 20 quilòmetres del nord-est d'Amsterdam. Es va fundar al segle XX, als voltants del port d'Edam. Val la pena un passeig pels seus carrers, sobretot pel passeig marítim. També es poden visitar les granges de formatge i esclops, on es pot veure el seu procés de fabricació.

Marken


Marken: És una típica població holandesa situada a 20 quilòmetres del nord-oest d'Amsterdam, amb pocs habitants, però amb molta naturalesa. No pots deixar de visitar les seves cases, els jardins, els animals de granja, el port, els ponts i l'església.


El QUART DIA al matí visitarem el museu Van Gogh i també tindrem una estona lliure per completar la visita passejant pels carrers de la ciutat d'Amsterdam.
Finalment, al migdia anirem a l'aeroport i agafarem el vol de tornada.

Museu Van Gogh
El museu Van Gogh: És el museu més visitat d'Amsterdam amb més d'1,5 milions de visitants l'any, i hi podem trobar més de 200 obres del pintor.

Vincent Van Gogh va ser un pintor holandès, que va néixer a Groot-Zundert l'any 1853. De petit va viure en un internat i després de provar diversos treballs, va trobar que la seva vocació era la pintura. Més endavant va tenir unes crisis mentals que van fer que s'acabés tallant una orella i va ingressar en un hospital psiquiàtric. Finalment l'artista va acabar disparant-se al pit l'any 1890, amb només 37 anys.


I vet aquí una pinzellada del que serà el nostre viatge, ara només ens falta viure'l en primera persona.

Judit Moltó i Marina Rof

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió