divendres, 27 de gener del 2017

Un art sense barreres

La dansa és la manera més antiga i original d'expressió humana a través del cos i del llenguatge físic. En la cultura tradicional aborigen, la dansa és l'ànima humana.


Cada 29 d'abril, des de 1982, per iniciativa del Comitè de Dansa Internacional de l'Institut Internacional del Teatre (CID-UNESCO), se celebra arreu del món el Dia internacional de la dansa, per atraure més públic i cridar l'atenció sobre aquest art.

La intenció d'aquest dia és reunir tots els gèneres de la dansa per homenatjar aquesta manifestació artística i la seva universalitat, que és capaç de travessar qualsevol barrera política, cultural o ètnica i unir el món. La data escollida fa referència al naixement de Jean-Georges Noverre, creador del Ballet Modern.

Per aquest dia hi ha un gran nombre d'activitats i iniciatives que es realitzen, com per exemple: exhibicions, conferències i debats, espectacles al carrer, espectacles a teatres, assaigs en llocs oberts, exposicions sobre la dansa, classes obertes per a qualsevol persona...

Cada 29 d'abril hauríem de sortir de casa i gaudir de les diferents propostes i exhibicions que ens ofereix aquest gran dia.

Ballar no és un esport, ni un comerç, és un art. No és saber els millors passos, és saber usar el que tens. No és competir sinó ser feliç amb el que fas. I els espectacles no són per impressionar, són per expressar. 



                                                                                                               Maria Medina Guiñón

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió