dimarts, 31 de gener del 2017

Les eleccions dels EEUU 2016

Dimarts 8 de novembre de 2016 es van celebrar als EEUU les cinquantavuitenes eleccions presidencials. 

El vencedor va ser el polèmic Donald Trump


Els votants elegeixen els compromissaris que, al seu torn, hauran d'escollir al nou president i vicepresident a través del col·legi electoral. El límit establert per la vigèsima-segona esmena constitucional impedia al president en exercici, Barack Obama, ser reelegit per a un tercer període de govern.

Donald Trump vs Hillary Clinton

En unes eleccions plenes de polèmica el guanyador va resultar el republicà Donald Trump el qual va obtenir la presidència per tan solos 74 punts més que la demòcrata Hillary Clinton.

En el procés de les votacions es van poder sentir declaracions plenes de sarcasme, com ''Prefereixo votar un boig que una corrupte'' en referència al fet que, malgrat que hi ha qui considera Trump com un boig per les paraules pronunciades en alguns dels seus discursos, com ''Podria disparar gent a la Cinquena Avinguda i no perdria vots'', ''Mèxic ens envia a la gent que té molts problemes, que porta drogues, crim, que son violadors'', etc., mai no voldrien una corrupte en el càrrec de presidenta dels Estats Units.

D'altra banda, moltes estrelles del cinema i cantants, entre altres famosos, es manifestaren a favor de Clinton com: Demi Lovato, Lady Gaga, Miley Cyrus, Madonna, George i Amal Clooney, Robert de Niro, Bruce Spregsteen, etc., però malgrat això, el seu suport no va ser suficient per a la victòria de Clinton i el 20 de gener de 2017, Trump va ser proclamat president dels Estat Units d'Amèrica a les 12:00 del migdia (18:00 horari espanyol).
María Capizzi i Nadia Espinoza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió