divendres, 3 de febrer del 2017

Scaramouche

Els alumnes de 4t d'ESO hem llegit a la matèria de català una adaptació de Mar i Cel feta per Dagoll Dagom. Aprofitant que al teatre Victòria de Barcelona és representava Scaramouche, una gran comèdia musical d'aventures, amor i revolució dirigida i representada per aquesta gran companyia catalana, els alumnes vam poder gaudir d'una sortida cultural i de cohesió.

Dagoll Dagom i Scaramouche


Dagoll Dagom, és una companyia dirigida per Joan Luís Bozzo. L'obra se situa l'any 1789, quan el poble de França es moria de gana. La història se centra en la vida de dos germans bessons separats des de la seva infantesa: René i Louis.

René és un carallot amb molt de talent, i l'amant de Camila, una jove actriu de molta bellesa i sensualitat. Per altra banda, trobem a Louis que ha estat adoptat per el marquès de l'Echalonne, i viu enamorat d'Olympia que és la promesa del marquès. Els personatges fan un viatge fins a París on aconseguiran la seva llibertat, igualitat i fraternitat. Scaramouche, un heroi emmascarat, esdevindrà el defensor del poble que s'enfrontarà amb l'aristrocràcia donant esperança a tothom.


Tot i que la majoria d'alumnes van opinar que l'obra és massa llarga, gairabé tres hores, creiem que Scaramouche ha trobat el punt d'equilibri just per convertir-se en un espectacle per a tots els públics, tant els més joves com els més veterans. Una de les escenes que més ens va agradar va ser la lluita amb esgrima. Un ambient d'aventura amb què aquells que un dia encara van llegir i somniar amb  «Els tres mosqueters» amb què van poder gaudir. 

                                                        Mariona Salvany i Mireia Pont

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió