dilluns, 6 de febrer del 2017

Leonardo DiCaprio Foundation

Leonardo DiCaprio per a molts és només un actor, però la veritat és que, a part d'haver fet papers impressionants en unes pel·lícules úniques, en la seva vida real també és una persona extraordinària.


Leonardo DiCaprio ha utilitzat els seus diners per crear una fundació d'ajuda al medi ambient, i, amb les diferents donacions que va rebent, va abordant diferents problemes de tot el món. Cal dir que no només és una fundació d'ajuda sinó també de distribució d'informació; la fundació, per exemple, crea documentals que normalment es poden visualitzar al Youtube i que tenen com a finalitat conscienciar la gent de la situació actual del planeta.

En aquest article us mostrarem algunes de les causes per les quals la fundació de Leonardo DiCaprio treballa dia rere dia.

En defensa del Parc Nacional d'Invindo


A través d'Elephant Crisis Fund (Fons d'Elefants en Crisis), la fundació de Leonardo DiCaprio està donant suport a l'increment de l'activitat de vigilància en el Parc Nacional d'Invindo, al continent africà, per tal de lluitar en contra de l'augment d'amenaces de la caça furtiva que afecta els elefants de la selva africana.

EFC* és una iniciativa conjunta entre Save the Elephants (Salvem els Elefants) i Wildlife Conservation Network (Xarxa de Conservació de la Naturalesa) que es va aventurar a posar punt i final a la caça furtiva atraient així l'atenció de socis que han ajudat a afrontar estratègicament la causa.

La caça furtiva dels elefants ha augmentat a nivells històrics en els últims anys. 


L'any 2013 aproximadament 33.000 elefants van ser assassinats, el que equival a un elefant cada 16 minuts. A aquesta velocitat,  un món sense elefants és una possibilitat que no està lluny de la realitat actual. L'ECF està realitzant grans esforços per tal d'aturar els caçadors furtius, desmantellant les xarxes de contraban, per posar fi als mercats il·legals de la regió.

En concret, l'ECF dóna suport a projectes sobre el terreny en tres àrees crítiques per a la protecció a llarg termini dels elefants:
  • Contra la caça furtiva: projecte per reduir la caça furtiva d'elefants a l'Àfrica mitjançant el desplegament d'equips especialitzats i proveir de subministraments i transport que donin suport a aquests equips de camp. 
  • Contra el tràfic il·legal: el segon projecte es proposa reduir el tràfic il·legal a escala nacional, regional i global a través de la via judicial i millorant els recursos implantant gossos de detecció i noves tecnologies.
  • Reducció de demanda: finalment, hi ha l'objectiu de disminuir la demanda a l'Àsia a través d'un projecte de conscienciació dels consumidors 

*ECF = Elephants Crisis Fund

Per a més informació:

Xènia Grau i Maria Llorach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió