dimarts, 28 de març del 2017

Es necessiten valents

Hey chicos, la fuerza del valiente está en el corazón, se buscan valientes.


Aquesta és la nova cançó de Juan Manuel Montilla, més conegut com Langui, un actor amb una lesió cerebral que, amb l'ajuda de Mediaset España i la col·laboració de nens i nenes, lluita contra l'assetjament escolar. En el transcurs de la cançó es parla sobre com els infants i els adolecents pateixen bullying i com els del seu entorn podem ajudar-los a travessar aquesta etapa. 

Hi ha molta gent que és víctima o agressor d'aquesta desgràcia. La majoria de les persones que en pateixen són adolescents que encara no sabem enfrontar-se a grans problemes ells sols, però tampoc es veuen capaços d'explicar-los. També hem de dir que no sempre aquest fet succeeix en les escoles sinó que hi ha moltes persones insegures d'elles mateixes que també pateixen aquest fet. 


Però, com podem evitar el bullying? En primer lloc, és necessària la col·laboració de pares, professors i alumnes per crear un ambient segur i còmode per a tothom. Cadascú té un paper: si ets professor/a pots actuar d'una forma més professional, aclarint dubtes o fent xerrades educatives. A més a més, es pot reforçar el treball en grup per millorar les inseguretats i la comunicació. Però sobretot és necessari actuar ràpid, informant a un professional i als pares. 

Si ets pare o mare la teva responsabilitat és fomentar en el teu fill/a uns valors com la cooperació en equip, la humilitat i, sobretot, el respecte. D'altra banda, s'hauria d'ensenyar als fills a reconèixer els errors i a demanar disculpes. 

En conclusió si confiem els uns en els altres i formem un equip contra el bullying, podrem derrotar més fàcilment a l'agressor i hi haurà més valents en aquest món. 
                                                                                                        Carla Rubio i Marta Molina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió