dimecres, 14 de juny del 2017

L'origen de les festes tradicionals. L'Ascensió

La majoria de persones celebren festes sense saber-ne l'origen. la més propera a nosaltres en temps i espai ha estat l'Ascensió i per això hem decidit redactar aquest article. Considerem molt important que, tant els adolescents, com els adults, sàpiguen el perquè d'aquesta festa.

El dia de l'Ascensió aquest any ha estat el dijous 25 de maig. Se celebra just quaranta dies després del diumenge de ressurecció, durant el temps Pasqual. En aquesta data es conmemora l'Ascensió del Senyor al cel, en presència dels seus deixebles després d'anunciar-los que els enviarà l'Esperit Sant. És un dia festiu en molts països del món. A Europa: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Islàndia, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Suècia, Suïssa. A l'Àfrica: Benin, Burundi, Burkina Faso, Costa d'Ivori, Madagascar, Namíbia, Senegal. A Amèrica: Colòmbia, Haití, Mèxic. A l'Àsia: Corea del Sud, Filipines, Indonèsia. I a Oceania: Vanuata.

Representa una festivitat amb una tradició molt antiga. Tot estar preparada per començar-la un dijous, a partir de l'any 1977 la Conferència Episcopal Espanyola va decidir traslladar aquesta celebració al diumenge seguent, al·legant que, en no ser festiu dijous, dificultava l'assistència de la gent a missa. És el que es coneix com el Diumenge de l'Ascensió, que enguany ha caigut el 28 de maig.

A partir d'ara esperem que la gent tingui curiositat per saber l'origen i el perquè de cada festa que celebrem. No només són dies festius, tot té un perquè.

                               
                                                                                                     
                                                                                                      Maria Medina i Daniel Ballesteros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió