dimarts, 13 de juny del 2017

Thirteen Reasons Why

Sí, ja sé que us penseu que parlaré d'aquesta sèrie que ja quasi bé tothomconeix, però no, jo us parlaré de coses relacionades amb la sèrie, com per exemple: el ''bullying''.

Podeu dir: ''ja n'estic tip de llegir tantes coses sobre el bullying'' o ''una altra vegada amb el mateix''. Però asseguro que aquesta vegada serà diferent, ja que té el suport de la vostra sèrie preferida Thirteen reasons why.

Pels que no n'havien sentit a parlar mai, us diré que té l'origen en una novel·la, l'autor de la qual és Jay Asher, i que parla sobre Clay Jensen, un adolescent com qualsevol altre que troba una misteriosa caixa sense remitent dirigida al seu nom. El contingut és una sèrie de cintes de gravació que sembla haver-li enviat Hannah, una companya de classe que no fa ni dues setmanes que s'ha suïcidat. Tot i el desconcert que suposa tornar a sentir la veu de Hannah, Clay descobrirà que ell és una de las tretze persones escollides per escoltar la seva història, en la qual es detallen les tretze raons per les quals ha decidit posar fi a la seva vida.

La novel·la es va convertir en una sèrie d'èxit al canal Netflix, amb la col·laboració de Selena Gomez com a productora executiva.


Hannah passa per moments molt dolents de la seva vida, que, a la seva edat, costen molt de superar i això la porta a prendre la decisió de suïcidar-se. 

L'argument ens fa reflexionar sobre com tractem la gent. Sovint pensem que podem fer als altres qualsevol cosa i que no l'afectarà. No ens importa el mal gest que hem fet davant d'una persona. Però abans de fer qualsevol cosa que en un futur faci que ens en penedim, hem de pensar en les conseqüències i també posar-nos en la pell de l'altre. Aquest va ser el cas de la famosa Hannah Baker, cada vegada que aconseguia un amic, aquest la traïa, i això la portà a preguntar-se "Què hi faig jo aquí?"... I és que per culpa d'aquests petits gestos, ha augmentat el nombre d'adolescents que se suïciden. Fem-hi alguna cosa. 
Nadia Espinoza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió