divendres, 9 de juny del 2017

La moda del Fidget Spinner

Potser l'heu vist a les xarxes socials o en algun vídeo, parlem del fidget spinner o el girador inquiet, aquest petit aparell que ajuda a matar el temps. És un mecanisme giratori amb un centre estable i un disc amb dues o tres paletes que giren al voltant de l'eix com un ventilador. La seva creadora, Catherine Hettinger, va idear l'artefacte a principis dels 90 per passar temps amb la seva filla. Catherine patia miastènia greu, una malaltia caracteritzada per la debilitat muscular. Va ser llavors quan va crear una primera versió del fidget spinner amb el qual les dues podrien divertir-se. Després de diverses millores, va començar a vendre'l, tot i que en aquells dies la joguina no va tenir cap èxit. El 2005, la seva patent va expirar i no va poder renovar-la, així que Hettinger no s'ha fet milionària amb la sobtada popularitat del seu invent.

Ara el fidget spinner arriba a l'escola; quasi tots els alumnes coneixen, tenen o utilitzen aquesta petita joguina desestressant. És prou petita per posar-la a la butxaca i utilitzar-la en qualsevol moment. S'utilitza mantenint-lo en una mà i fent servir l'altre mà per girar-lo ràpidament i mantenir-lo girant indefinidament només amb l'ajuda d'un dit; també es poden fer altres coses com passar-lo d'un dit a l'altre o compatir a veure qui l'aguanta més girant.

Diuen que el fidget spinner no només és divertit, sinó també eficaç per a la concentració i el pensament profund. D'altra banda, és perfecte per a les mans inquietes, víctimes de TDAH (Transtorn de dèficit d'atenció amb hiperactivitat), evita menjar-se les ungles i és un passatemps prou bo per a les esperes. És clar que també és un entreteniment en si mateix.

Actualment podeu comprar un fidget spinner a qualsevol basar asiàtic, el preu depèn del producte, ja que n'hi ha alguns que son més bonics i millors però a la vegada més cars, el preu dels més comuns seria uns 3.50€, un preu prou assequible.

Mireia Pont Concustell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió