dijous, 19 d’abril del 2018

Viatgem a l'Índia amb 3r de Primària

Els alumnes de 3r de Primària del Col·legi Jardí van realitzar una sortida a la ciutat de Barcelona, on van visitar el Centre de Cultura Índia.


Com a part del projecte Compartim, que aquest curs hem dedicat als llibres, els nens i nenes de 3r de Primària han estudiat el llibre Les mil i una nits

Les mil i una nits és una obra de la tradició oral de l’Índia, Egipte i Pèrsia. Explica la història d’un soldà persa que, ressentit amb el sexe femení perquè la seva dona l’havia enganyat amb un altre home, va decidir que cada nit la passaria amb una noia verge del seu regne i a la sortida del sol la mataria. El soldà tenia aterrit tot el poble fins que una noia, Xahrazad, filla d'un dels seus visirs, es va presentar com a esposa voluntària i va acabar amb aquesta successió de morts mitjançant el seu talent com a narradora: cada nit començava un conte que deixava inacabat fins a la nit següent. Així va aconseguir conservar la vida fins que el soldà va decidir quedar-se amb ella per sempre.

Els alumnes de 3r de Primària van complementar el treball sobre aquesta obra amb la visita al Centre de cultura índia, situat a Santa Coloma de Gramenet, on van aprendre de manera pràctica curiositats i aspectes representatius sobre l’Índia, a través d’una sèrie d’activitats; per exemple, van fer una classe de ioga. Tot plegat els va ajudar a l'hora d'exposar el projecte als visitants del Compartim.

Els alumnes ens han confirmat que va ser una molt bona excursió, a través de la qual van aprendre moltes coses que no sabien; fins i tot s'hi han inspirat per dissenyar alguna activitat per al projecte. Els ha agradat molt.
Gisela Pérez i Jana Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió