dijous, 25 d’abril del 2019

Futbol, un esport d'homes?

El futbol no és només un esport d'homes, les dones també hi juguen.


Avui dia, es pot dir que hi ha una gran desigualtat entre homes i dones, i un dels àmbits en el qual es pot veure clarament és el futbol. Només cal veure els estadis quan les jugadores surten a disputar un partit i aquest no s’ha omplert ni un quart. I a més a més es pot veure una gran diferència en el sou. Les noies quan arriben a la categoria més alta han de continuar amb els seus estudis o bé treballar en els seu temps lliure, i en canvi els nois quan arriben a la categoria absoluta poden viure una vida amb molts luxes i sense haver de treballar quan acaben un partit o un entrenament.

El passat dia 17 de març, en un partit disputat al Wanda Metropolitano entre l’Atlètic de Madrid i el Barça, es va produir un rècord mundial d’assistència dins el món del futbol femení amb 60.739 espectadors. Aquest 2019, de fet, ja és la tercera vegada que es bat el mateix rècord, però aquest últim és el que ha tingut més repercussió en el món. 

Per sort, en els últims anys, l'esport ha anat progressat de forma positiva pel que fa a la diferència de gènere i cada cop hi ha més equips femenins, a més, hi ha alguns partits de les lligues professionals que s’emeten a la televisió. Tot i les dificultats econòmiques per les quals passen els equips formats per dones, les noies segueixen jugant i gaudint de l’esport sense importar-los els diners, ja que no és el més important si fas el que més t’agrada. D'aquesta manera motiven a les més petites a seguir jugant i a lluitar pel somni d’arribar algun dia a ser jugadora professional.

Sandra Torrado i Laia Rius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió