dijous, 13 de juny del 2019

El final impossible d'Eduard Punset

El passat 22 de maig Eduard Punset va morir als 82 anys a causa d’una malaltia, el càncer de pulmó, contra la qual ja feia anys que lluitava.

Crec que primer cal adonar-se que hi ha vida abans de la mort i no estar obsessionats en tot moment per saber si hi ha vida després de la mort.



Punset va ser un advocat, economista i divulgador científic català. Va ser redactor econòmic de la BBC, director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari The Economist i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití.

Pel fet d’haver militat al Partit Comunista, el 1958 es va haver d'exiliar a Bordeus, a partir de 1959 a Ginebra i després a París un parell d'anys. Després en va passar vuit a Londres. A més a més, també va ser assessor de COTEC, professor conseller de Màrqueting Internacional a ESADE, president de l'Institut Tecnològic Bull, professor d'Innovació i Tecnologia de l'Institut d'Empresa (Madrid), president d'Enher, sotsdirector general d'Estudis Econòmics i Financers del Banc Hispano-Americano i coordinador del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya.

Però la seva principal empremta ens l'ha deixada coma divulgador científic i pensador. En aquest sentit, cap de les seves frases no ens deixa indifirents. Ens han cridat l'atenció aquestes paraules que va pronunciar en el programa de TV3 “El convidat”:  Probablement no em moriré mai. No està demostrat que em moriré. És clar que tothom es pot equivocar, fins i tot els més savis.

Sandra Torrado i Laia Rius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió