dijous, 30 de gener del 2020

Presentació dels treballs de recerca de l’EDUCEM


El passat 19 de desembre els alumnes de 4t d’ESO vam assistir a les exposicions dels Treballs de recerca de l’escola Educem. Allà vam poder gaudir, com a espectadors, de dues exposicions diferents per poder familiaritzar-nos amb aquests tipus de treballs. 

Una de les exposicions que ens va cridar l’atenció va ser la de la Júlia Andrés, un exalumna del col·legi Jardí. Creiem que va tenir una actitud excel·lent davant del públic i el seu treball era molt complet. Això va fer-nos reflexionar sobre la feina que hi ha darrera d’un treball com aquest.

A 4t d'ESO fem un treball semblant per grups que es diu projecte de recerca. Aquest any l’escola ha volgut enllaçar aquest treball amb el nostre destí del viatge de final de curs, Irlanda. Podem destacar diferents temes relacionats com ara, els tres gran literaris d’Irlanda, la cervesa d’Irlanda, o també el paper de les dones en el moviment republicà irlandès.  Aquest treball consta de dues parts; la part teòrica, en la qual es realitza tota la recerca d’informació, i la part pràctica, en què posem en pràctica tots els coneixements adquirits. Aquest projecte és realitzat al llarg de tot el curs i finalment és exposat davant de tots el companys.  Cada grup té un tema diferent amb el seu respectiu tutor o tutora de treball, que els guiarà i els ajudarà durant el procés d'elaboració.

Assistir com a públic a les exposicions de batxillerat ens ha ajudat a conèixer quins passos hem de seguir per realitzar un treball com aquest. D'altra banda, creiem que realitzar aquests treballs ens pot ajudar en la nostra formació i en el nostre futur acadèmic. 
                                                                                  
Júlia Alcaide i Carla Jorge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió