dijous, 27 de febrer del 2020

Una pel.lícula amb diverses versions

Little Women és una novel·la dividida en dos volums que va escriure Louisa May entre el 1868 i el 1869, a partir de la qual s’han fet diverses pel·lícules, sèries, obres de teatre... , en diferents versions.

La protagonista de l’obra és Jo March. Una noia independent que busca ser una gran escriptora i viure dels llibres que publica. Al llarg de la història es veuen records passats de la seva vida quan vivia amb la seva família: la Meg, la germana gran que aspira a ser actriu; la Beth, una gran pianista; Amy, una gran pintora, i Mary March, la mare de totes les germanes.

El somni de Jo és convertir-se en una gran escriptora, editar la seva pròpia novel·la i tenir independència econòmica.



Little Woman, s’ha portat una vegada i una altra a la gran pantalla, però cap versió ens ha agradat tant com la pel.lícula més recent, la del 2019, quan se'n va fer una àmplia adaptació i l’escriptora i directora Greta Gerwig va modificar hàbilment el final original, fent un homenatge a la sort que Alcott preveia per a Jo, però que no va poder escriure ella mateixa.

En la nostra opinió Donetes mostra d'una manera claríssima la situació social de les dones que lluitaven pels seus drets i que no volien dependre d’un home. Fa una mirada sensible i punyent davant la dona del món passat i el contemporani.

La versió del 2019, dirigida per Greta C.Gerwig, ens agrada perquè és una pel·lícula amb emocions fortes, que s'expressa amb versemblança i plasma el bon funcionament d’un grup familiar format únicament per dones en temps d’escassetat econòmica. La protagonista, Jo, vol canviar les coses injustes del món; per això lluita pels seus drets i per no seguir el destí que tenien marcat totes les dones: casar-se per passar a dependre econòmicament del marit. Per això lluita per tenir la seva pròpia independència econòmica.

“Les dones tenim ment i ànima; no només cor. Tenim ambició, també talent; no només bellesa. I estic farta que diguin que una dona només val per a l’amor; no ho suporto."  

Pel·lícula Mujercitas, Greta C.Gerwig, 2019.

Anna Radigales i Ariadna Rodríguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió