dijous, 27 de febrer del 2014

Les botigues de tota la vida, tanquen

Les botigues de Granollers més antigues, que obriren quasibé a la postguerra, tanquen portes
A causa de la crisi econòmica, el petit  comerç dels municipis es veu molt perjudicat. Granollers , la capital del Vallès Oriental, és una de les ciutats on algunes botigues antigues i emblemàtiques han hagut de tancar portes, o posar-se a la venda o  en lloguer. Un dels comerços més representatius que ha tancat durant aquest període és la llibreria “Valldeneu”, que portava 46 anys en actiu venent llibres a bon preu, material escolar, motxilles, llibretes… Però la família que dirigia el negoci es va veure obligada a tancar perquè ja no podien tirar endavant econòmicament. Que trist que deu haver estat! El local ara està en lloguer.
Un altre dels comerços que ja no està en funcionament, és la papereria “Carbó Vell”. En aquest cas, la propietària, la Montserrat Julià, va jubilar-se després d’haver passat gairebé tota la seva vida a la botiga: des del 1915.
Moltes altres botigues han tancat en els darrers cinc anys, però com que la gent, avui dia, és emprenedora, s’han obert nous negocis ràpidament. Per exemple,  en el lloc de “Carbó vell” ara trobem una botiga de cosmètica, “Beautik”. Així doncs, on es tanca una porta, se’n pot obrir una altra de nova i qui sap si millor.

Fatoumata Dansoko

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió