dijous, 27 de febrer del 2014

Mou-te!

L’esport, a part de ser saludable, és una gran activitat d’oci. Això ens ho han demostrat els alumnes de 10 a 16 anys del Col·legi Jardí, gràcies a l’enquesta que hem passat als cursos des de 5è fins a 4t d’ESO. La tria de les edats ha estat aquesta, perquè a partir dels 10 anys els nens i nenes ja comencen a ser conscients de l’esport que volen fer i, a més, hi ha molta més diversitat. 
Com podem veure en l’anterior gràfic, els esports més practicats entre els nostres companys/es són el futbol i la natació; els menys practicats són el bàsquet i l’hípica, i 60 alumnes dels 311 que hi ha entre aquests cursos no fan cap tipus d’esport.
Vistos els resultats de l’estudi realitzat, s’ha pogut apreciar fàcilment que la majoria d’alumnes dels cursos enquestats practiquen un esport extraescolar, una activitat que permet sobretot als alumnes més petits, relacionar-se amb altres companys i fer noves amistats. Els més grans practiques esport més per la salut o per veure’s bé físicament. S’ha pogut veure també que la majoria dels alumnes que practiquen esport en que s’estableix una obligació i horari fixos com podria ser el futbol, l’handbol, el bàsquet… A mesura que es van fent grans ho van deixant. Aleshores, a causa dels estudis, s’apunten més a activitats en què poden escollir quan anar-hi o quan no, com pot ser anar al gimnàs o anar a córrer o amb bicicleta.

 Andrea Moral, Berta Clapera, Marina Fernández, Júlia Villagrasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió