dijous, 5 de juny del 2014

Antoni Cumella de més a prop

El passat dia 24 de maig, dins del marc del projecte compartim en què participava tota l’Escola, les alumnes Paula Molina i Júlia Lorenzo vam fer una exposició de nostre treball de recerca, en el qual vam voler representar la vida i l'obra d’Antoni Cumella.

En l’exposició vam presentar unes peces fetes per nosaltres imitant la manera de treballar de Cumella, tant amb els colors que solia fer servir, comamb les textures o les formes de les peces. També vàrem posar peces i plaques de colors cedides per la nostra professora de plàstica. 
Vam voler simbolitzar el lloc de treball d’Antoni Cumella, així que, vam posar un tamboret, eines de treball..., de la manera que la persona que s’interessés per la exposició es posés en la pell d’un escultor. La vam acabar decorant amb pòsters, llibres i tríptics i, finalment, vam realitzar una placa de ciment amb la seva signatura.

Cumella fou un escultor que anava més enllà del fang, va ser un artista de laboratori que buscava fórmules químiques per a les seves obres. El van retenir a Espanya, sense poder sortir a l'estranger a causa de la Guerra Civil española, i, tot i així, les seves obres van fer la volta al món. I, gràcies a això, Granollers és una mica més coneguda.

Podeu visitar encara la nostra petita exposició al vestíbul de secundària del  Col·legi Jardí. 

Paola Pessina i Júlia Lorenzo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió