diumenge, 29 de novembre del 2015

A l'ESO comencem de bon matí amb música

Fa uns quants anys, que a l'edifici de l'ESO la música ens acompanya a les 8 del matí en entrar a l'escola. Tot i que ja fa un temps que aquest projecte està en marxa, enguany se li ha volgut donar un gir i millorar-lo. Ara se segueix un ordre específic a l'hora de posar les músiques, que canvien d'estil, gènere o autor cada quinze dies. 


Alumnes de 4t d'ESO
a les 8 del matí
Tot va començar amb la Llum Clavero, que va ser la professora que va iniciar-ho tot. A l'edifici de batxillerat on ella exercia de professora, posaven música a les vuit del matí, perquè veien que els alumnes entraven al Centre mig adormits, d'aquesta manera volien aconseguir que es desvetllessin del tot i comencessin els matins amb dinamisme i alegria. Més endavant es va portar aquesta idea a l'ESO, amb l'objectiu de motivar tant els alumnes com els professors i professores a iniciar les classes.

Actualment d'aquesta entrada musical se n'encarrega la secretària de l'ESO, la Maria Murtra, que segueix amb el que un dia va començar la Llum, però no només hi participen elles dues, sinó que també poden suggerir alguna cançó qualsevol membre de l'equip docent.

Segons la música, els alumnes reaccionen d'una manera diferent; quan els agrada, canten o ballen mentre pugen les escales, i, en canvi, quan la música és més relaxada, fan cara de pomes agres. Sigui com sigui, ha estat molt positiu, perquè la música sempre ajuda, fa bon ambient i et fa sentir motivat per treballar amb més ganes. Hi ha encara més beneficis de l'ambientació musical:  ajuda a expressar-se millor als alumnes i fins i tot ajuda a la interacció amb el professorat. Tot això, a part de donar-nos més cultura musical, és clar! Ara, des d'aquest curs, s'intenta posar música relacionada amb aspectes que s'han fet a classe.

Per arrodonir i perfeccionar aquest projecte, els agradaria posar rètols amb informació sobre la música que sonarà cada dues setmanes.

Laia Alcaide i Helena Parellada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió