dijous, 21 d’abril del 2016

Tots som iguals, tots som humans

Actualment, encara que haguem fet un gran pas evolutiu en el tracte de les persones, en la nostra societat encara hi ha força casos de violència de gènere.


El maltractament físic és el més evident i més fàcil de demostrar. és molt provable que comenci amb un simple cop o una bufetada. El maltractament psíquic és el més difícil de detectar, atès que les seves manifestacions poden adquirir grans subtilesa; no obstant això, la seva persistència en el temps deteriora greument l'equilibri emocional, i acaba destruint l'autoestima i la personalitat. El maltractament sexual, no és comú entre parelles estables, inclou qualsevol acte de naturalesa sexual forçat per l'agressor o no consentit per la víctima, i pot definir com la imposició mitjançant la força o la intimidació, de relacions sexuals no consentides.

Podem prevenir la violència de gènere educant els nens i nenes, des de les edats més primerenques, en una cultura centrada en la resolució pacífica de conflictes, fomentar l'empatia i desenvolupar una autoestima  equilibrada.


Per tant, hauríem d'ensenyar a "ser persona" en lloc d'ensenyar a "ser home" o "ser dona" i així desterraríem mites com que l'agressivitat és un tret masculí, o per contra, que la submissió el silenci, l'obediència... són trets femenins. Hauríem d'animar tant les dones com els homes a denunciar els els maltractaments, i caldria conscienciar la població d'aquesta problemàtica. 


Mireia Navarro i Clàudia Gómez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió