dijous, 23 de novembre del 2017

Adéu abelles!

La vespa asiàtica, comunament anomenada Vespa velutina és una espècie de vespa provinent de la Xina. S'alimenta d'insectes, com totes les de la seva espècie, però té una peculiaritat que la fa única: menja abelles. Aquest fet ja no els és problema a les abelles asiàtiques ja que han après tècniques de defensa: creen un eixam al voltant de la vespa per provocar-li un augment de temperatura, perquè a més de 45º graus mor, i així, poden sobreviure.

El problema és que aquestes vespes s'han instal·lat a Europa des de la seva arribada al 2004, quan van arribar dins d'un vaixell de càrrega que venia de l'Àsia. L'any 2010 se'n va confirmar l'arribada a la península a través dels Pirineus, i tres anys després van arribar aquí, a Catalunya. Això va ser una molt mala notícia per a les abelles autòctones, i la seva existència va començar a disminuir notablement. Actualment s'ha observat una disminució del 65% de les abelles europees, tot i que hi ha estudis que afirmen que aquestes recentment han adoptat una nova tècnica de defensa relacionada amb l'asfíxia les depredadores.

En conclusió, caldria posar en marxa un control de les abelles europees, i, en qualsevol cas, caldria prendre mesures preventives, o, fins i tot, caldria dur a terme l'exterminació total de l'espècie asiàtica a Europa.

Raul Campos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió