dimarts, 27 de febrer del 2018

De Cyrano a l'autoestima

Hem de saber qui som i hem d'aprendre a estimar-nos a nosaltres mateixos


Com ja vam escriure en un article anterior, el dia 11 de gener els alumnes de 4t d'ESO vam anar a veure l'obra Cyrano. Nosaltres volem aprofitar aquest fet per fer una reflexió que ens va sorgir a partir dels comentaris que vam fer a classe després d'haver vist l'obra. Volem parlar de l'amor propi.

Per a nosaltres, els adolescents, aquest és un tema molt important i delicat, ja que vivim en una societat en la qual la imatge té gran pes. En aquesta etapa, si no segueixes els estereotips marcats (serien un exemple: portar roba de marca, vestir bé, tenir molts seguidors a les xarxes socials...), d'alguna manera no ets acceptat pel grup.

Per això és molt important l'autoestima. Abans de res hem de saber qui som i hem d'aprendre a estimar-nos a nosaltres mateixos, per després estimar els altres. Si ho aprenem, no ens hauria d'importar el que pensi la gent. Si tu vols vestir com t'agrada, ets lliure de portar el que vulguis. No hi ha cap mal a anar o no a la moda; no hem de ser còpies i anar tots iguals. 

Però per desgràcia, hi ha moltes persones que tenen l'autoestima baixa o, directament, no en tenen. És normal, ningú neix amb un nivell d'autoestima determinat, ja que aquesta qualitat es va desenvolupant al llarg de la nostra existència.

Per això, hem decidit fer una llista de 5 maneres per millorar-la: 
  1. No et comparis amb els altres, ja que cada persona és diferent i té les seves pròpies qualitats i els seus defectes. És millor aprendre a veure les coses bones que no pas comparar-nos i veure les que no tenim.
  2. No t'aferris al passat. Si hi ha alguna cosa del teu passat de la qual t'avergonyeixes, deixa-la anar. Tots fem errors, ja que ningú no és perfecte.
  3. No siguis insegur. Les inseguretats no porten enlloc. La seguretat en un mateix és essencial per aconseguir una bona autoestima.
  4. Simplifica la vida. En el fons les coses són simples, però nosaltres mateixos les fem complicades.
  5. No busquis l'aprovació dels altres. Això ja ho hem parlat abans. Sigues tu mateix, és inútil buscar contínuament l'aprovació de tots. Tampoc hem d'intentar agradar a tothom. 

Recorda: només hi ha una única persona capaç de canviar la teva vida, i aquesta persona ets tu!

Anna Pascual i Alice Oliver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió