dimarts, 13 de febrer del 2018

Oblideu una estona el mòbil. Llegiu

És una evidència que el món s’ha modernitzat i les noves tecnologies han acaparat els passatemps de centenars de milions de persones.

Era típic anar a la biblioteca i agafar llibres per llegir quan no tenies res a fer, només gaudir de la lectura que t’oferien aquells papers numerats. Aquest hàbit s’ha anat perdent ja que els joves ara inverteixen el seu temps lliure en els dispositius electrònics com els mòbils, ordinadors, consoles, televisió, etc. Per a ells és molt fàcil agafar el mòbil, que porten sempre a sobre, o mirar la televisió que tots tenen a casa i que només han d’engegar amb el comandament, abans d’anar a la biblioteca o a una llibreria a escollir un llibre que els agradi. Però, per què no proveu de capbussar-vos en el món de la lectura, i trobar el llibre que us faci obrir els pensaments i la creativitat?


Una de les principals causes que els joves hagi perdut l’interès per explorar en l’univers de les paraules, és que els adolescents no troben interessants els llibre de lectura obligatòria a l’escola. Quan han trobat avorrida una sèrie de novel·les, acaben pensant que és innecessari llegir. 

Seria interessant que els nois i noies llegissin a l'escola els llibres que ells considerin més interessants, perquè creiem que això els estimularia d’una manera més positiva.

Sigui com sigui, hem de promoure la lectura entre els joves i ajudar-los a trobar els llibres adequats per tal que gaudeixin d’una bona estona, oblidant-se dels dispositius electrònics i nodrint-se de saviesa, coneixements i cultura.

Guillem Álamo Bretcha i Victor Bagué Martinez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió