dimarts, 27 de març del 2018

Xarxes socials

Les xarxes socials són comunitats on-line de persones amb interessos o activitats en comú. Connectant-se a través d'internet generen contactes comuns en un mateix àmbit , tant per a pactes socials com comercials.


Com funcionen?


Cada persona registrada és un usuari al qual els seus contactes estan lligats; al mateix temps, els contactes de cada usuari estan també lligats ja en un nivell més llunyà. És com una sèrie d’òrbita en la qual tots els contactes que comparteixen la mateixa activitat estan lligats entre ells.

Per a què serveixen?


Les xarxes socials poden servir tant per generar retrobaments entre excompanys d'escola o universitat que hagin perdut el contacte com per divertiment o negoci. Entre altres coses, serveixen com a plataforma de promoció personal, ja que qualsevol dels que conformen la xarxa pot llegir qui ets, què vas fer, les teves idees i projectes.

Per què són tan populars?


L'èxit de les xarxes socials virtuals és deguda a la necessitat d'ajuntar-se i conèixer a l'altre i donar una bona imatge sobre qualsevol persona que visiti el teu perfil. Bàsicament el teu perfil reflectit en una plataforma a la qual tothom pot tenir excés.

Qui les fa servir?


Els qui més utilitzen les xarxes socials són els adolescents i adults joves, generalment universitaris i professionals amb accés a internet. També en fan ús les grans empreses per promocionar els seus nous productes.

Com s’ingressa en una xarxa social?


Cal registrar-se gratuïtament, completar una sèrie de preguntes personals i començar a associar-se amb altres usuaris. Tot el que es necessita és una adreça vàlida de correu electrònic.

Quines xarxes ens agraden mes als adolescents de la nostra escola?


En primer lloc la principal xarxa més utilitzada pels companys d’escola és Instagram per absoluta majoria, tenint en compte que WhatsApp, una de las apps més populars, per no dir la primera, no és considera xarxa social ja que és defineix com a una app de missatgeria instantània.

Conclusions


Les xarxes socials poden ser una eina molt útil sempre que en fem un ús correcte, i faciliten les comunicacions fins i tot a la feina. Però també comporten molta responsabilitat per què no hi ha marxa enrere i poden comportar conseqüències greus.

Josep Piguillem 

dilluns, 19 de març del 2018

Yes We Help

Mai has pensat en un canvi? Mai has sentit un buit que no ets capaç d’omplir sense produir un canvi o contribuir-hi? L’anhel d’aquest canvi és el que permet, sempre ho ha fet, el desenvolupament de la humanitat.


Yes We Help és una organització relativament recent; concretament, es va fundar l’any 2016 a Ghana, amb un equip format per deu voluntaris, el número dels quals s’ha incrementat ràpidament fins arribar als cent.


Objectius:


El principal objectiu d’aquesta organització és “oferir voluntaris a nivell internacional amb la finalitat d’unir persones que volen ajudar amb aquelles persones que necessiten ajuda”, com ells mateixos afirmen. 

Finançament:


Es destina la majoria dels ingressos als diferents projectes escollits en cada territori, la resta s’inverteixen en recursos de sensibilització i captació d’ajudes, per tal de poder portar a terme més projectes cada any. 

Projectes vigents:


Com a projectes solidàris de l’entitat, sobre els quals pots realitzar consultes prèviament, existeixen els següents:
  • El projecte d’educació, amb el qual es dona suport a l’equip de professors, s’ajuda els alumnes amb necessitats especials i s’imparteixen classes segons el temari de l’escola. Els helpers poden aportar idees i nous mètodes d’ensenyament més amens i didàctics.
  • L’orfenat, on, mitjançant activitats lúdiques i esportives, s’ajuda els adolescents a potenciar les seves qualitats i a fomentar la seva capacitat de superació. A més a més, es dona de menjar i es banya als nadons més petits, i es realitzen tasques de restauració i decoració de l’orfenat per a convertir-lo en una llar millor.
  • I el projecte de salut, que dona suport d’infermeria, intervenint en diferents departaments. Es fan rutines de seguiment de l’evolució dels pacients i el manteniment de les condicions del material necessari per portar a terme les intervencions mèdiques.


Bàsicament, l’entitat contribueix a la millora global a través dels anteriors projectes, tot i que també han portat a terme projectes diferents: per exemple, van posar a la venda collarets amb el símbol de la Terra, que també podem trobar al seu logotip. Els collarets es van esgotar i al juny en tornaran a tenir. 

A més a més, també et donen l’oportunitat de participar en petites accions solidàries, com les que trobareu en les imatges següents:

La setmana passada vaig estar parlant amb una membre de Yes We Help, que em va explicar que porta uns anys participant en els projectes als estius i que ho considera una cosa única, que li va canviar la vida i que s’ha de provar una vegada a la vida. També em va dir que el fet que tanta gent se sumi a la causa la impressiona moltíssim. Després, vam estar parlant sobre la meva situació, va preguntar-me quins eren els meus plans i quan tenia previst participar. Em va confirmar els projectes en què tenia l’oportunitat de contribuir i va enviar-me diferents documents amb informació. Finalment, em va demanar si podia penjar a les meves xarxes socials una imatge amb el link del seu perfil perquè arribés a més gent, ja que la difusió és un dels principals objectius.

A mi m’ha atret molt la idea i ja hi tinc un lloc, de fet, ja tinc el collaret solidari, i tu, què fas per millorar el Món?

Diana Illa Cruz

divendres, 16 de març del 2018

Emprenedoria. Una qüestió de compromís i voluntat

Per ser un bon emprenedor t’has d'identificar amb les característiques i consells que donarem a continuació:


Has d'estar disposat i has de ser conscient que tu seràs el principal responsable; has de tenir el teu propi projecte; has d'estar segur que funcionarà, i que no te’n penediràs en cap moment, i t’has d'informar si actualment hi ha alguna empresa que tingui els mateixos bens i serveis que tu. 

També has de saber que al principi hi ha moltes dificultats, ja siguin econòmiques o administratives. Et serna molt útils els aconselladors i agents experts: assessorament financer, jurídic, de gestió administrativa, informàtic... 

Has d'estar sempre disponible, tant telefònicament com físicament (viatges, visites...), al servei del client; per tant, has de tenir fidelitat amb els clients i has d'estar sempre compromès, és importantíssim complir amb tot el que dius i amb el que et compromets (planificació d'entrega, pressupostos, finals d’obra...).

En definitiva, ja podeu observar que les coses no us les regala ningú, i que si voleu tenir la vostra pròpia empresa, no és només qüestió de posar diners, sinó que també cal força de voluntat i compromís personal.


Ignasi Miró