dijous, 7 de febrer del 2019

Intercanvi 2018-19 Primera part: Alemanya ens visita

Per segon curs consecutiu, la professora d'alemany de l'ESO, Anna Stella, ha organitzat un intercanvi amb el Gymnasium Ochsenhausen. 


El passat 7 d’octubre van arribar a l’aeroport de Girona els alumnes alemanys pera la primera part de l’intercanvi amb 4t d'ESO d'aquest curs. Després de les presentacions amb les famílies,  vam anar a passar una tarda lúdica a la bolera, on vam tenir l’oportunitat de començar a conèixer-nos.

Durant aquella setmana vam fer diverses activitats. El primer dia, independentment que no hi hagués classe, vam quedar per anar a la bolera i poder trencar el gel. L’endemà vam donar-los a conèixer Granollers i també vam fer una visita a l’alcalde, en Josep Mayoral, que els va donar la benvinguda a la ciutat. El dimarts vam anar a Barcelona i vam fer una altra visita guiada que havíem preparat a classe unes setmanes abans. També vam fer tallers a l’antiga fàbrica tèxtil de Roca Umbert i dins de l’escola.

Un dels dies més divertits va ser el divendres, ja que vam anar tots a la platja de Calella de Palafrugell amb les nostres famílies i ens ho vam passar realment bé, i els alemanys van tenir l'oportunitat de banyar-se al mar. Però el millor dia va ser el dissabte, sens dubte, perquè vam fer la festa de comiat, i va ser un dels moments més emotius que vam viure durant la setmana, ja que vam cantar, ballar i aprofitar els últims moments que ens quedaven junts. Quan va arribar l’hora de dir adéu, van haver moltes llàgrimes, perquè no els tornarem a veure fins que anem a Alemanya al març.

Aquella setmana vam crear noves amistats que sabem que duraran molt, i va ser una oportunitat per a tots els estudiants, els d’alemany i d’espanyol, per poder aprendre més d’una nova llengua i aspectes culturals i socials. Va ser una experiència que ningú de nosaltres oblidarà. A dia d’avui encara se’ns posa la pell de gallina en veure aquelles imatges que contenen moments especials i inoblidables.

I sí, aquesta experiència és totalment recomanable i estem segurs que la repetiríem. Pel que fa a les nostres famílies, també han passat una bona experiència, ja que han conegut a persones amb cultures diferents i afirmen que també repetirien l’experiència.

Ja estem impacients per al nostre torn, quan serem nosaltres els qui viatjarem cap a Alemanya.



Judith Alba, Jordi Catafal, Pol Cabezas i Anna Ruiz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió