Els alumnes de 4t d'ESO de l'ALCA científic participen en la quarta edició del Parlament Cientíc Jove.
Des d’ALCA Científic ja feia setmanes que els alumnes treballaven en els diferents aspectes llegint articles i mirant vídeos penjats per l’associació a la pàgina web del Parlament Científic Jove. L’esdeveniment es va dividir en tres dies. Durant el primer, al Movistar Centre, els participants van rebre una xerrada de benvinguda a càrrec del científic i metge Salvador Macip. Durant la resta de la jornada els alumnes es van dividir en els comitès corresponents per fer activitats de cohesió de grup al bell mig de Plaça Catalunya.
El segon dia, al Parc Científic de la UB, els alumnes es van dedicar plenament a tractar temes relacionats amb el seu comitè i a redactar una resolució amb propostes per als fets que havien pensat prèviament. El comitè del cervell humà, va debatre temes com el pensament, el cervell i el seu funcionament i la investigació i cura de malalties de demència. El segon comitè, va tractar temes com els aliments orgànics i transgènics i les seves conseqüències. El comitè de la reproducció canviant de la humanitat, es va centrar en algunes tècniques de reproducció assistida i els seus aspectes ètics. El quart comitè, encarregat de l’optimització de l’ésser humà, va crear una resolució sobre temes com els riscos i límits de millorar l’ésser humà. El cinquè i últim comitè, imitant la natura, va ser l’encarregat d’aspectes com la biologia sintètica i la seva aplicació farmacèutica.
Va ser un dia dur i de molta feina, però els responsables de cada comitè van guiar-los amb dinàmiques que els va facilitar el treball.
El darrer dia es van reunir al Paranimf de la Facultat de Medicina per exposar als companys la seva feina. Cada comitè va llegir la seva resolució seguint les funcions assignades a cada parlamentari. La resta van haver de donar opinions a favor i en contra i finalment votar la seva aprovació.
Una experiència que els va fer reflexionar sobre el futur de l’ésser humà i els perills, tant científics com ètics, que pot comportar el progrés de la ciència sense una legislació al darrera. Va ser una jornada plena d’emocions i ciència que va servir per aprendre el funcionament d’un acte parlamentari i aplicacions desconegudes de la ciència.
Aina Carné, Guillermo Benito i Clàudia Vinardell
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa la teva opinió