dijous, 9 de maig del 2019

Intercanvi d'alemany II: Obrim camins

El passat diumenge 10 de març, alguns dels alumnes que cursen alemany van anar d’intercanvi a l’escola Gymnasium Ochsenhausennom a Alemanya, una activitat que és la segona vegada que es realitza a la nostra escola. 


Els alumnes alemanys ja havien estat a Granollers el passat mes d'octubre, com vam explicar en un article anterior. La seva estada a la nostra ciutat va ser una experiència extraordinària per a tots, que va acabar amb llàgrimes i amb ganes que arribés el març per poder-se retrobar. 

Aquest cop, el grup d’estudiants del Col·legi Jardí va desplaçar-se a Ochsenhausen, al sud d’Alemanya, que és un poble bastant petit però famós per la seva escola de música. Durant la seva estada van fer diferents visites per la zona, entre les quals destaquen: 
  • El dia turísitc a Munich, on van tenir l’oportunitat de visitar el museu de la BMW i de pujar a la Torre Olímpica. 
  • El viatge en ferri pel Llac de Constança (Bodensee), que fa frontera amb Suïssa. 
  • La visita a Ulm, on van pujar a la catedral de la ciutat, que és la més alta d’Europa. 

A part de fer visites turístiques, van anar un parell de dies a l’escola dels alumnes alemanys. D’aquesta manera, van poder experimentar la vida d’un estudiant a Alemanya i van poder observar que hi ha força diferències entre la seva escola i la nostra, com per exemple la grandària de les instal·lacions, les mecàniques dins l’aula i els horaris. 

Fora del programa organitzat per ambdues escoles, hi havia tardes lliures en les quals cada família decidia fer alguna activitat diferent perquè els alumnes d’aquí poguessin gaudir d’experiències de la vida quotidiana alemanya. 


Els alumnes han quedat molt satisfets amb aquesta experiència i ja estan planejant retrobar-se en un futur. L’estada els ha ajudat a millorar les seves capacitats comunicatives i de comprensió que ha permès fer les classes d’alemany més entenedores i dinàmiques. A més a més, han pogut comprovar les diferències culturals entre els dos països. També han pogut veure que en molt poc temps es poden crear vincles molt forts difícils d’oblidar.

Júlia Gordo i Clàudia Vinardell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió