dimarts, 7 de maig del 2019

Narbona a les nostres mans

Els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de francès vam fer una estada a Narbonne els dies 13, 14 i 15 de març per practica el nostre domini de l'idioma.


L'experiència va començar amb una ruta turística pel centre de la ciutat, dirigida per un voluntari de l’ajuntament que ens en va mostrar els llocs més importants, en els quals van tenir lloc algunes anècdotes del passat. De Narbona, en destacaríem la Torre del Ministeri, pel seu gran nombre de graons que porten al mirador central de la ciutat. 

El fet de viatjar a França ens va comportar descobrir nous plats típics del país, de manera que vam tenir l’oportunitat de fer una degustació de diferents menjars. Destaquem la quiche, un tipus de pastís salat típic de la cuina francesa, i les crepes dolces.

També vam poder experimentar com és la vida d’un estudiant en una escola francesa; ben diferent a la nostra en alguns aspectes; per exemple, al centre escolar que vam visitar nosaltres, tenen uns límits religiosos que no els permeten portar pantalons estripats, samarretes curtes de tirants o amb coll de pic, pírcings, el cabell tenyit d’algun color llampant i, els nens, els cabells llargs. Vam poder gaudir d’un dia d’estudiant francès dividint-nos per grups i coneixent-nos una mica més, i tot plegat ens va portar a plantejar-nos força qüestions entre nosaltres. Finalment vam compartir un dinar cultural en el qual, cada un des nosaltres va haver de portar un menjar típic de Catalunya, en canvi ells van preparar diferents plats a la cuina de l’escola. 


Una sortida pel gran canal de Narbona ens va servir de comiat d’aquesta estada, gràcies a la qual vam millorar la nostra relació com a grup amb moments i somriures que mai no oblidarem.

Carlota Fernandez i Aina Puertas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió