dimarts, 4 de juny del 2019

Patinets elèctrics

Els patinets elèctrics s’han posat molt de moda arreu del món, ja que són un transport no contaminant, molt pràctic i útil, i amb un preu assequible, que gira al voltant dels 300€. Però, dintre d’aquestes qualitats positives també n'hi ha de molt negatives.



El seu gran problema és que, com que per conduir-lo no és necessari treure’s cap mena de permís ni tenir una edat mínima, s’han produït força accidents. A Catalunya en l'últim any hi ha hagut 203 vianants atropellats i dos accidents mortals: la vianant atropellada per un patinet a Esplugues de Llobregat i la conductora d'un patinet atropellada per un camió a Sabadell. Són dades de la policia local que ha recollit la Fiscalia de Seguretat Viària, que, al seu torn, ha alertat dels perills que impliquen els patinets elèctrics.


Un altre dels seus perills és que poden arribar a una velocitat d’uns 20-30 km/h i ara com ara, amb l'excepció d'algunes ciutats com Barcelona, no és obligatori portar cap mena de proteccions (només els menors de 14 anys tenen l’obligació de portar casc).

En conclusió podem dir que els patinets elèctrics són un transport pràctic però cal regular-ne l'ús.

Oriol Grau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió