dimecres, 5 de juny del 2019

El Col·legi Jardí obté tres premis al concurs literari de Can Pedrals 2019

El passat 11 de març les Biblioteques de Granollers van organitzar un any més el concurs literari escolar de Can Pedrals, en el qual van resultar premiades tres alumnes de la nostra escola. 


El concurs de redacció de Can Pedrals és tot un clàssic entre les activitats de foment de la lectura i l'escriptura de la ciutat de Granollers. L’objectiu és fomentar l'escriptura creativa entre els escolars i apropar els alumnes al món de la creació literària. S’adreça a l’educació primària (5è i 6è) i a l’ESO.

Els alumnes disposen de dues hores per elaborar les seves obres a partir de dos temes proposats per l'organització. Aquest darrer any hi han participat 272 alumnes de 18 centres educatius que van haver de redactar un microrelat a partir de la frase: “Passat Ridorta havien atrapat un carro que feia la mateixa via que ells, i en Matias, amb ganes d’estalviar el delit, preguntà al carreter si els volia dur fins a les collades de la muntanya”. El fragment és de la novel·la Solitud (1905) de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert i Paradís), l'any en què es commemora el 150 aniversari del naixement d'aquesta autora cabdal del Modernisme. 

El dia 3 de maig va tenir lloc a la Sala Tarafa el veredicte i lliurament de premis del LXII Concurs Literari de la Biblioteca Can Pedrals.


El jurat va atorgar un total de nou premis, consistents en vals de 40 a 100 euros bescanviables per llibres. D’aquests nou premis tres van ser destinats a alumnes de la nostra escola, l’única de Granollers amb alumnes premiats en tres categories diferents: en la categoria A, la Ruth Fontanet ha estat guardonada amb un segon premi, en la categoria B el segon premi ha correspost a l’Ainara Real i en la categoria C , la Judit Barco és qui ha estat mereixedora del primer premi. 



La nostra enhorabona a tot l’alumnat de la nostra escola que ha participat en el concurs i felicitacions a les alumnes premiades!
Júlia Gordo i Marta Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió